понеделник, 1 август 2011 г.

Кучешки тоалетни в София

Тоалетни за домашни любимци ще бъдат поставени на общо 64 места в столичния район "Триадица", съобщиха от Столичната община. Инициативата е съвместна с частна компания по проекта „Екологични тоалетни за домашните любимци".
 
Това не би трябвало да е новина, а отдавна вече факт, тъй като такива устройства има във всички европейски държави, както и на отделни места в някои български градове. Но е похвално, че започват и тук. Засега от центъра, след няколко години (защото у нас нещата не се развиват много бързо, да си го признаем) и в останалите райони, че и градове.

Вече се монтират съоръжения в двете части на Южния парк - зад хотел "Хилтън" и в частта между ул. „Бяла черква" и бул. "П. Ю. Тодоров", както и на бул. "Витоша" и пред НДК.
От Столичната община обясниха, че въпросните тоалетни ще представляват стойки с пликчета. Подобни места за изхвърляне на кучешките отпадъци има навсякъде по света, обясниха от "Московска" 33. 

Малко ме озадачи следното изречение - "От кметството не бяха наясно откъде точно ще дойде финансирането. Най-вероятно самата компания ще даде парите за тоалетните, поясниха от общината."
Дано не се окаже поредният проект, поредната добра инициатива, която да остане само на хартия, дано не е само пожелателна. Кошчета са изключително удобни и ще е наистина много хубаво, ако си взелнат в употреба, ама наистина в употреба. Не знам защо, но имам опасенията, че си живуркат хора, чиято цел в живота е да парлатисват всичко хубаво и ще видят сметката и на ето тези нещица:
 
  Снимка: http://atphoto.bg/blog/




One More Dog Blog ви призовава - хора, чистете след кучетата си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар