събота, 8 октомври 2011 г.

С куче на море

Тъй като днес е някак студено, реших да отправя спомените си към едни доста по-топли дни, когато заведохме за пръв път Чери на море.
Идеята с куче на море звучи много весела и забавна, но всъщност е много трудно осъществима на практика. У нас много малко хотели предлагат услугата да ги посещаваш с куче, като имат и хиляди изисквания - ама да не е голямо, да не лае, да е тихо, да не прави бели, да не го виждат другите хора в хотела, да не го извеждаш толкова често, защото могат да го видят, ама и да не си върши работите в стаята. В същото време на охраняемите плажове домашни животни не се допускат.
Затова човек има две - три опции: да спи на палатка или бунгала, да отседне при приятели или да наеме вила (тук също има хиляди изисквания), да си остане, където е, и само да мечтае за морето, като си постави негова снимка на десктопа.
Ние се спряхме на варианта с бунгала. Да ви кажа - и догодина ще повторим този избор. Беше страхотно - много спокойно, много весело, а малката най-много се забавлява, макар частта с голямата водя, дето се пени и се мърда и е толкова страшна, да не й допадна особено. Но ако цялата глутница бяхме във водата, влизаше и тя, иначе предпочиташе да пази този, който стои на пясъка.
Иначе голямо хапане падаше на тая вода и голямо гонене на вълните.
И чайките не ги подминахме. Ама не много летят. Какво си позволяват?
Целият плаж беше разоран от фъстъка и нейните дружки, с които се запозна на плажа. Никога не ми е правило впечатление колко много домашни любимци има по плажовете. Или досега е нямало, но хората вече започват да намират начин как да прекарват повече време с питомците си.
Та дупки много изкопа, в някои ние си паднахме, в други - сигурно някой друг. Така усърдно копаеше - с четирите лапи наведнъж. Толкова е смешна :)
Дано хотелиерите започнах да се усещат колко много хляб има в това да предоставят възможност семейството да доведе и четирикракия си член на почивка. Зоо индустрията прави милиарди годишно от храни, витамини, играчки и аксесоари, препарати и дрешки, училища и хотели за кучета. Те също могат да вземат някакъв дял. Друг вариант е да се направят къмпинги или обособени селища за хора и домашни животни, където да си почиват заедно и спокойно. Има решения, но кой да ги вземе.
А това да споделиш ваканцията си с най-добрия приятел на човека е незаменимо изживяване, което те зарежда за дълго време. Почивката, новата среда и като цяло смяната на обстановката се отразява добре и на вашето куче или коте, или каквото сладкишче си имате.
Забавлявайте се заедно.

*снимката е от http://tanlucypez.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар